Reset Setting
web2.jpg
default_bg.png
seam1.jpg
newbg3.jpg
W3C
Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
 
image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman

Videos Gallery

06 April 2019, Laman Perikanan MAEPS Serdang : Majlis Perasmian Promosi Produk Perikanan Sihat & Pasar Perikanan

Published on April 9, 2019 by Iszni | views 99

Program kerjasama strategik antara Jabatan Perikanan Malaysia (DOF) dengan kerjasama Kolej Tun Syed Nasir, Universiti Kebangsaan Malaysia - UKM, serta beberapa pengusaha produk inovasi tuna seperti Nasi Kandar Apollo, MyDr.Tuna dan QAF FOODS ini sebagai usaha menjayakan amalan gaya hidup sihat seterusnya memartabatkan inovasi produk TUNA yang kaya dengan nutrisi. Bertemakan “Kesihatan Holistik Penjamin Kemajuan Negara” menjurus kepada penekanan terhadap kesihatan mental bagi menyemarakkan usaha dan budaya sihat dalam kalangan masyarakat bandar khususnya. Pelbagai aktiviti berteraskan kesihatan diadakan seperti forum kesihatan, saringan kesihatan, psikologi, audiologi dan sebagainya di samping pengunjung memborong ikan segar serta membeli pelbagai produk perikanan yang sihat. Laman perikanan ini juga termasuk di dalam Pakej Agrotourism MAEPS dalam usaha merancakkan lagi industri agropelancongan Malaysia yang mana pengunjung boleh menyertai pelbagai aktiviti menarik di sini.

Jabatan Perikanan Malaysia
Aras 1-6, Blok Menara 4G2,
Presint 4, 62628 Putrajaya

Pusat Panggilan 1Malaysia
(1MOCC) : 03-8000 8000
Faks : 03 - 8889 5490
E-Mel : hqhelp[at]dof[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian | Soalan Lazim | Bantuan | Peta Laman

Sesuai dipapar menggunakan IE 9.0, Firefox 3.0, Google Chrome 9.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768.
Sila klik disini untuk muat turun versi IE terkini dan muat turun Adobe Reader untuk melihat format PDF


Anda pelawat ke : 42055 Tarikh Kemaskini : 18-08-2019
Facebook Information FacebookFacebook adalah sebuah layanan jejaring sosial, pengguna dapat membuat profil pribadi, termasuk pemberitahuan otomatis ketika mereka memperbarui profilnya.     Twitter Information TwitterTwitter adalah layanan jejaring sosial dan mikroblog daring yang memungkinkan penggunanya untuk mengirim dan membaca pesan berbasis teks hingga 140 karakter, yang dikenal dengan sebutan kicauan (tweet).     Instagram Information InstagramInstagram adalah sebuah aplikasi berbagi foto yang memungkinkan pengguna mengambil foto, menerapkan filter digital, dan membagikannya ke berbagai layanan jejaring sosial, termasuk milik Instagram sendiri.     Youtube Information YoutubeYouTube adalah sebuah situs web berbagi video, situs ini memungkinkan pengguna mengunggah, menonton, dan berbagi video.     RSS Information RSSRSS adalah sebuah file berformat XML untuk sindikasi yang telah digunakan (di antaranya dan kebanyakan) situs web berita dan weblog. RSS digunakan untuk menyebar ringkasan tulisan terbaru di jurnal, artikel lengkap dan bahkan gambar dan suara.     QR Code Information Kode QRKode QR atau biasa dikenal dengan istilah QR Code adalah bentuk evolusi kode batang dari satu dimensi menjadi dua dimensi. Kode QR berfungsi bagaikan hipertaut fisik yang dapat menyimpan alamat dan URL.     Mobile Information Mobile WebMobile web bertujuan untuk mengakses layanan data secara wireless dengan menggunakan perangkat mobile seperti handphone, pda dan perangkat portable yang tersambung ke sebuah jaringan telekomunikasi selular.