Reset Setting
web2.jpg
default_bg.png
seam1.jpg
newbg3.jpg
W3C
Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
 
image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman

Program Kembara Felda "Wanita Sejahtera, Keluarga Bahagia"

Felda Sungai Behrang, Slim River – Jabatan Pembangunan Wanita Negeri Perak telah menganjurkan program Kembara FELDA bertemakan Wanita Sejahtera Keluarga Bahagia pada 24 dan 25 Mac 2018. Program kembara felda ini diadakan di Lapangan Dewan Semai Bakti, Felda Sungai Behrang, Slim River bermula jam 8 pagi sehingga 6 petang.
    Para pengunjung khususnya lepasan Sijil pelajaran Malaysia dan graduan telah dijemput untuk memeriahkan program ini dan mengambil peluang untuk mendaftar dengan Pusat Kerjaya Amanjaya (PEKA) untuk peluang pekerjaan. Selain PEKA, para pengunjung juga boleh melawat pameran daripada Jabatan Perikanan Negeri Perak, institusi kemahiran untuk lanjutan pengajian tinggi iaitu Mont Royale College-Technical & Vocational, Education and Trainng (Perak), Perak Human Capital Development Centre (PHDC) dan Kolej Teknologi Midas.
    Program Kembara FELDA telah dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga, Kebajikan Masyarakat, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Rusnah Kassim, pada 25 Mac 2018. Antara pengisian sepanjang dua hari program itu berlangsung ialah program sukarelawan, keluarga angkat, ceramah keagamaan, kursus Pemprosesan Ikan Pekasam, klinik guaman, Hari Bertemu Pelanggan bersama Suruhanjaya Syarikat Malaysia, SME Corp dan Amanah Ikhtiar Malaysia.
 
 


Kemaskini pada 2018-12-24 14:45:54 daripada Admin Perak

  •  
  • Print
  • Email this page

Jabatan Perikanan Malaysia
Aras 1-6, Blok Menara 4G2,
Presint 4, 62628 Putrajaya

Pusat Panggilan 1Malaysia
(1MOCC) : 03-8000 8000
Faks : 03 - 8889 5490
E-Mel : hqhelp[at]dof[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian | Soalan Lazim | Bantuan | Peta Laman

Sesuai dipapar menggunakan IE 9.0, Firefox 3.0, Google Chrome 9.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768.
Sila klik disini untuk muat turun versi IE terkini dan muat turun Adobe Reader untuk melihat format PDF


Anda pelawat ke : 45418 Tarikh Kemaskini : 17-01-2020
Facebook Information FacebookFacebook adalah sebuah layanan jejaring sosial, pengguna dapat membuat profil pribadi, termasuk pemberitahuan otomatis ketika mereka memperbarui profilnya.     Twitter Information TwitterTwitter adalah layanan jejaring sosial dan mikroblog daring yang memungkinkan penggunanya untuk mengirim dan membaca pesan berbasis teks hingga 140 karakter, yang dikenal dengan sebutan kicauan (tweet).     Instagram Information InstagramInstagram adalah sebuah aplikasi berbagi foto yang memungkinkan pengguna mengambil foto, menerapkan filter digital, dan membagikannya ke berbagai layanan jejaring sosial, termasuk milik Instagram sendiri.     Youtube Information YoutubeYouTube adalah sebuah situs web berbagi video, situs ini memungkinkan pengguna mengunggah, menonton, dan berbagi video.     RSS Information RSSRSS adalah sebuah file berformat XML untuk sindikasi yang telah digunakan (di antaranya dan kebanyakan) situs web berita dan weblog. RSS digunakan untuk menyebar ringkasan tulisan terbaru di jurnal, artikel lengkap dan bahkan gambar dan suara.     QR Code Information Kode QRKode QR atau biasa dikenal dengan istilah QR Code adalah bentuk evolusi kode batang dari satu dimensi menjadi dua dimensi. Kode QR berfungsi bagaikan hipertaut fisik yang dapat menyimpan alamat dan URL.     Mobile Information Mobile WebMobile web bertujuan untuk mengakses layanan data secara wireless dengan menggunakan perangkat mobile seperti handphone, pda dan perangkat portable yang tersambung ke sebuah jaringan telekomunikasi selular.