Reset Setting
web2.jpg
default_bg.png
seam1.jpg
newbg3.jpg
W3C
Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
 
image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman

Perkhidmatan Dalam Talian

Perkhidmatan Dalam Talian
 

 • SIRIP Online
  Portal SIRIP (Sistem Rangkaian Informasi Perikanan) Online merupakan gerbang DOFM dalam penawaran perkhidmatan kendiri secara online kepada kumpulan sasaran DOFM. Melalui SIRIP Online, kumpulan sasar boleh mendaftar, memohon dan memantau status permohonan perkhidmatan yang diperlukan. Pendaftaran hanya sekali sahaja untuk menggunakan pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan dalam portal ini iaitu :-
   
  1. eLatihan
   Permohonan online menyertai latihan-latihan / program sangkut di bawah kelolaan/anjuran Jabatan ini dibuka kepada rakyat Malaysia, warga Jabatan, rakyat negara-negara yang menyertai program MTCPJabatan dan penuntut-penuntut Institusi Pengajian Tinggi Awam / Swasta Malaysia
    
  2. eAkuakultur
   Pendaftaran dan permohonan khidmat sokongan dalam bidang Akuakultur di bawah kelolaanJaba-tan.dibuka kepada penternak kecil, pelabur swasta, usahawan dan mereka yang berminat untuk ber-kecimpung dalam aktiviti akuakultur.
    
  3. ePengembangan
   Sistem yang membantu Jabatan mengurus dan mentadbir program-program bantuan Jabatan kepada kumpulan sasar kearah melahirkan usahawan-usahawan baru dalam bidang industriperikanan.
    
  4. eLesen
   Sistem yang menyokong DOFM mengurus dan melaksana Dasar-dasar Pelesenan DOFM. Sistem ini menyediakan kemudahan untuk mengemaskini maklumat pelesenan dan membuat permohonan berkaitan dengan aktiviti-aktiviti pelesenan vesel dan peralatan menangkap ikan secara online.
    

 

NOTA : Portal ini mengandungi pautan ke portal lain yang tidak dimiliki dan diselenggara oleh Jabatan Perikanan Malaysia. Capaian terhadap portal luar tersebut adalah di bawah risiko anda sendiri.

 

Pages: 1 2 | Seterusnya

 


Kemaskini pada 2017-11-24 09:27:53 daripada Farhan

 •  
 • Print
 • Email this page

Jabatan Perikanan Malaysia
Aras 1-6, Blok Menara 4G2,
Presint 4, 62628 Putrajaya

Pusat Panggilan Kerajaan Malaysia
(MyGCC) : 03-8000 8000
Faks : 03 - 8889 5490
E-Mel : hqhelp[at]dof[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian | Soalan Lazim | Bantuan | Peta Laman

Sesuai dipapar menggunakan IE 9.0, Firefox 3.0, Google Chrome 9.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768.
Sila klik disini untuk muat turun versi IE terkini dan muat turun Adobe Reader untuk melihat format PDF


Anda pelawat ke : 48912 Tarikh Kemaskini : 12-04-2021
Facebook Information FacebookFacebook adalah sebuah layanan jejaring sosial, pengguna dapat membuat profil pribadi, termasuk pemberitahuan otomatis ketika mereka memperbarui profilnya.     Twitter Information TwitterTwitter adalah layanan jejaring sosial dan mikroblog daring yang memungkinkan penggunanya untuk mengirim dan membaca pesan berbasis teks hingga 140 karakter, yang dikenal dengan sebutan kicauan (tweet).     Instagram Information InstagramInstagram adalah sebuah aplikasi berbagi foto yang memungkinkan pengguna mengambil foto, menerapkan filter digital, dan membagikannya ke berbagai layanan jejaring sosial, termasuk milik Instagram sendiri.     Youtube Information YoutubeYouTube adalah sebuah situs web berbagi video, situs ini memungkinkan pengguna mengunggah, menonton, dan berbagi video.     RSS Information RSSRSS adalah sebuah file berformat XML untuk sindikasi yang telah digunakan (di antaranya dan kebanyakan) situs web berita dan weblog. RSS digunakan untuk menyebar ringkasan tulisan terbaru di jurnal, artikel lengkap dan bahkan gambar dan suara.     QR Code Information Kode QRKode QR atau biasa dikenal dengan istilah QR Code adalah bentuk evolusi kode batang dari satu dimensi menjadi dua dimensi. Kode QR berfungsi bagaikan hipertaut fisik yang dapat menyimpan alamat dan URL.     Mobile Information Mobile WebMobile web bertujuan untuk mengakses layanan data secara wireless dengan menggunakan perangkat mobile seperti handphone, pda dan perangkat portable yang tersambung ke sebuah jaringan telekomunikasi selular.