Reset Setting
web2.jpg
default_bg.png
seam1.jpg
newbg3.jpg
W3C
Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
 
image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman

Menu Utama

Menu Utama portal DOF terdiri daripada:

 

Menu Info DOF menyediakan informasi berguna tentang Jabatan Perikanan Malaysia kepada pengguna portal. Antara maklumat yang terdapat dalam menu ini adalah seperti Perutusan Dari Ketua Pengarah, Misi,Visi dan Objektif, Piagam Pelanggan, Carta Organisasi, Definisi Logo, Budaya Korporat, Sejarah Penubuhan Bahagian dan Senario Industri Perikanan Malaysia.
 

Contoh:
 

 

Pengguna portal juga dapat mengetahui pelbagai perkhidmatan yang disediakan melalui menu Perkhidmatan seperti Perlesenan Vessel & Peralatan Penangkapan Ikan dan beberapa perkhidmatan yang disediakan oleh Jabatan Perikanan Malaysia kepada para pengguna.

Menu Sumber mendedahkan kepada pengguna maklumat berkenaan dengan Sistem Pemantauan Vessel, Muat Turun Borang yang disediakan oleh pihak Jabatan Perikanan Malaysia dan juga bagi memudahkan pengguna mendapatkan maklumat seperti borang pada menu ini.

Menu Pengumuman memuatkan informasi terkini serta peristiwa yang telah dan akan berlaku berkaitan Jabatan Perikanan Malaysia. Paparan mengenai peristiwa dan berita yang terdapat di dalam portal ini dapat membantu para pengguna mendapatkan maklumat terkini yang berkaitan dengan Jabatan Perikanan Malaysia

Menu Hubungi Kami mendedahkan berkenaan pengurusan Atasan,Warga Kakitangan Ibu Pejabat, Institut /Pusat Perikanan, Lokasi Kami, Pejabat Pengarah Perikanan Negeri, dan Pejabat Perikanan Daerah. Menu Ini dapat membantu bagaimana para pengguna dapat menghubungi Jabatan Perikanan Malaysia.

Laman Utama memaparkan maklumat seperti Acara Semasa, Program Utama Terpilih, Pengumuman dan juga pautan ke portal lain yang berkaitan dengan portal Jabatan Perikanan Malaysia.

 


Kemaskini pada 2015-01-13 17:09:38 daripada Portal Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Jabatan Perikanan Malaysia
Aras 1-6, Blok Menara 4G2,
Presint 4, 62628 Putrajaya

Pusat Panggilan Kerajaan Malaysia
(MyGCC) : 03-8000 8000
Faks : 03 - 8889 5490
E-Mel : pro[at]dof[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian | Soalan Lazim | Bantuan | Peta Laman

Sesuai dipapar menggunakan IE 9.0, Firefox 3.0, Google Chrome 9.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768.
Sila klik disini untuk muat turun versi IE terkini dan muat turun Adobe Reader untuk melihat format PDF


Anda pelawat ke : 49425 Tarikh Kemaskini : 06-08-2021
Facebook Information FacebookFacebook adalah sebuah layanan jejaring sosial, pengguna dapat membuat profil pribadi, termasuk pemberitahuan otomatis ketika mereka memperbarui profilnya.     Twitter Information TwitterTwitter adalah layanan jejaring sosial dan mikroblog daring yang memungkinkan penggunanya untuk mengirim dan membaca pesan berbasis teks hingga 140 karakter, yang dikenal dengan sebutan kicauan (tweet).     Instagram Information InstagramInstagram adalah sebuah aplikasi berbagi foto yang memungkinkan pengguna mengambil foto, menerapkan filter digital, dan membagikannya ke berbagai layanan jejaring sosial, termasuk milik Instagram sendiri.     Youtube Information YoutubeYouTube adalah sebuah situs web berbagi video, situs ini memungkinkan pengguna mengunggah, menonton, dan berbagi video.     RSS Information RSSRSS adalah sebuah file berformat XML untuk sindikasi yang telah digunakan (di antaranya dan kebanyakan) situs web berita dan weblog. RSS digunakan untuk menyebar ringkasan tulisan terbaru di jurnal, artikel lengkap dan bahkan gambar dan suara.     QR Code Information Kode QRKode QR atau biasa dikenal dengan istilah QR Code adalah bentuk evolusi kode batang dari satu dimensi menjadi dua dimensi. Kode QR berfungsi bagaikan hipertaut fisik yang dapat menyimpan alamat dan URL.     Mobile Information Mobile WebMobile web bertujuan untuk mengakses layanan data secara wireless dengan menggunakan perangkat mobile seperti handphone, pda dan perangkat portable yang tersambung ke sebuah jaringan telekomunikasi selular.