Reset Setting
web2.jpg
default_bg.png
seam1.jpg
newbg3.jpg
W3C
Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
 
image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman

Terengganu - Perutusan Pengarah Negeri

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera….
 

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan Selamat Datang dan terima kasih kepada semua pengunjung lawan web Pejabat Perikanan Negeri Terengganu. Syukur Alhamdulillah dengan limpah kurnia dari-Nya Pejabat Perikanan Negeri Terengganu telah berjaya menyediakan satu laman web rasmi yang amat berguna dan dapat memberi maklumat kepada pengguna kerana ia merupakan media penghubung kepada orang ramai mengenai fungsi dan peranan Jabatan ini.

Bagi merealisasikan peranan jabatan kepada golongan sasar, laman web ini boleh dijadikan sebagai perantara antara jabatan dan golongan sasar. Laman web ini akan sentiasa dikemaskini dan segala makluman dari segi bantuan, program atau dasar baru akan dimuatkan dalam laman web ini. Disamping itu, dengan pelaksanna perkongsian maklumat ini melalui sistem penyampaian perkhidmatan yang berkesan dan terkini akan memudahkan penyaluran maklumat kepada setiap warga kakitangan jabatan, Kerajaan Negeri, orang awam dan "stakeholder". Justeru itu, penyediaan laman "web" ini diharapkan membantu Jabatan memberi perkhidmatan yang lebih baik dan cepat kepada semua warga Perikanan dan orang awam.
Saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak yang bertungkus lumus dalam membangunkan laman web ini dan diharap laman web ini akan sentiasa mendapat kunjungan yang bermanfaat kepada semua pengunjungnya.
 

Akhir kata dikesempatan ini juga saya ingin mengucapkan terima kasih kerana sudi mengunjungi dan memanfaatkan laman web ini. 

Kembali


Kemaskini pada 2017-05-11 12:51:29 daripada Admin Terengganu

  •  
  • Print
  • Email this page

Jabatan Perikanan Malaysia
Aras 1-6, Blok Menara 4G2,
Presint 4, 62628 Putrajaya

Pusat Panggilan 1Malaysia
(1MOCC) : 03-8000 8000
Faks : 03 - 8889 5490
E-Mel : hqhelp[at]dof[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian | Soalan Lazim | Bantuan | Peta Laman

Sesuai dipapar menggunakan IE 9.0, Firefox 3.0, Google Chrome 9.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768.
Sila klik disini untuk muat turun versi IE terkini dan muat turun Adobe Reader untuk melihat format PDF


Anda pelawat ke : 45751 Tarikh Kemaskini : 28-02-2020
Facebook Information FacebookFacebook adalah sebuah layanan jejaring sosial, pengguna dapat membuat profil pribadi, termasuk pemberitahuan otomatis ketika mereka memperbarui profilnya.     Twitter Information TwitterTwitter adalah layanan jejaring sosial dan mikroblog daring yang memungkinkan penggunanya untuk mengirim dan membaca pesan berbasis teks hingga 140 karakter, yang dikenal dengan sebutan kicauan (tweet).     Instagram Information InstagramInstagram adalah sebuah aplikasi berbagi foto yang memungkinkan pengguna mengambil foto, menerapkan filter digital, dan membagikannya ke berbagai layanan jejaring sosial, termasuk milik Instagram sendiri.     Youtube Information YoutubeYouTube adalah sebuah situs web berbagi video, situs ini memungkinkan pengguna mengunggah, menonton, dan berbagi video.     RSS Information RSSRSS adalah sebuah file berformat XML untuk sindikasi yang telah digunakan (di antaranya dan kebanyakan) situs web berita dan weblog. RSS digunakan untuk menyebar ringkasan tulisan terbaru di jurnal, artikel lengkap dan bahkan gambar dan suara.     QR Code Information Kode QRKode QR atau biasa dikenal dengan istilah QR Code adalah bentuk evolusi kode batang dari satu dimensi menjadi dua dimensi. Kode QR berfungsi bagaikan hipertaut fisik yang dapat menyimpan alamat dan URL.     Mobile Information Mobile WebMobile web bertujuan untuk mengakses layanan data secara wireless dengan menggunakan perangkat mobile seperti handphone, pda dan perangkat portable yang tersambung ke sebuah jaringan telekomunikasi selular.