Reset Setting
web2.jpg
default_bg.png
seam1.jpg
newbg3.jpg
W3C
Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
 
image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman

Perlis - Perutusan Pengarah Negeri

  ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Selamat datang ke Laman Web Rasmi Jabatan Perikanan Negeri Perlis.

Saya dan seluruh warga kerja Jabatan Perikanan Negeri Perlis melahirkan rasa syukur kerana laman web Pejabat Perikanan Negeri Perlis dapat juga dibangunkan dengan jayanya seperti yang telah diusahakan selama ini. Kejayaan ini selaras dengan matlamat Pejabat Perikanan Negeri Perlis yang ingin dicapai melalui penggunaan teknologi maklumat yang semakin meluas dan maju di masa kini. Maka dengan tujuan itulah, laman web ini diwujudkan agar ramai boleh berkomunikasi secara mudah, pantas dan tepat serta mendapat perkhidmatan yang lebih efektif daripada Pejabat Perikanan Negeri Perlis. Dengan ini diharap juga rakyat Malaysia akan mengenali Pejabat Perikanan Negeri Perlis dengan lebih dekat dan mesra.

Semoga segala maklumat dan ilmu yang kami sebarkan akan memberi manfaat kepada semua golongan seterusnya diaplikasikan secara bijaksana khususnya oleh golongan sasaran seperti penternak, nelayan, kontraktor, orang awam dan pelajar-pelajar agar lebih berkemahiran dan berfikiran kreatif dalam segala bidang amnya dan bidang perikanan khususnya. Sewajar dengan impian kami yang ingin melihat lebih ramai generasi baru boleh menguasai bidang perikanan dan perniagaan. Ini akan melahirkan lebih ramai usahawantani yang berjaya, berkualiti dan berproduktiviti tinggi pada masa akan datang.

Sehubungan itu, orang ramai juga boleh berkongsi pandangan, teguran serta memberi maklumbalas mahupun sebarang pertanyaan melalui e-mel bagi mempertingkatkan mutu perkhidmatan daripada kami dan membantu merealisasikan harapan anda.

Dengan ini, saya bagi pihak Pejabat Perikanan Negeri Perlis mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda mengunjungi laman web Pejabat Perikanan Negeri Perlis. Segala kekurangan amatlah dikesali.

PERTANIAN SATU PERNIAGAAN”

SEKIAN. TERIMA KASIH

 

 

PENGARAH

PEJABAT PERIKANAN NEGERI PERLIS

 


Kemaskini pada 2016-11-18 16:53:56 daripada Portal Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Jabatan Perikanan Malaysia
Aras 1-6, Blok Menara 4G2,
Presint 4, 62628 Putrajaya

Pusat Panggilan 1Malaysia
(1MOCC) : 03-8000 8000
Faks : 03 - 8889 5490
E-Mel : hqhelp[at]dof[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian | Soalan Lazim | Bantuan | Peta Laman

Sesuai dipapar menggunakan IE 9.0, Firefox 3.0, Google Chrome 9.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768.
Sila klik disini untuk muat turun versi IE terkini dan muat turun Adobe Reader untuk melihat format PDF


Anda pelawat ke : 45430 Tarikh Kemaskini : 20-01-2020
Facebook Information FacebookFacebook adalah sebuah layanan jejaring sosial, pengguna dapat membuat profil pribadi, termasuk pemberitahuan otomatis ketika mereka memperbarui profilnya.     Twitter Information TwitterTwitter adalah layanan jejaring sosial dan mikroblog daring yang memungkinkan penggunanya untuk mengirim dan membaca pesan berbasis teks hingga 140 karakter, yang dikenal dengan sebutan kicauan (tweet).     Instagram Information InstagramInstagram adalah sebuah aplikasi berbagi foto yang memungkinkan pengguna mengambil foto, menerapkan filter digital, dan membagikannya ke berbagai layanan jejaring sosial, termasuk milik Instagram sendiri.     Youtube Information YoutubeYouTube adalah sebuah situs web berbagi video, situs ini memungkinkan pengguna mengunggah, menonton, dan berbagi video.     RSS Information RSSRSS adalah sebuah file berformat XML untuk sindikasi yang telah digunakan (di antaranya dan kebanyakan) situs web berita dan weblog. RSS digunakan untuk menyebar ringkasan tulisan terbaru di jurnal, artikel lengkap dan bahkan gambar dan suara.     QR Code Information Kode QRKode QR atau biasa dikenal dengan istilah QR Code adalah bentuk evolusi kode batang dari satu dimensi menjadi dua dimensi. Kode QR berfungsi bagaikan hipertaut fisik yang dapat menyimpan alamat dan URL.     Mobile Information Mobile WebMobile web bertujuan untuk mengakses layanan data secara wireless dengan menggunakan perangkat mobile seperti handphone, pda dan perangkat portable yang tersambung ke sebuah jaringan telekomunikasi selular.