Reset Setting
web2.jpg
default_bg.png
seam1.jpg
newbg3.jpg
W3C
Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
 
image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman

Album Serdang : 25 September 2018 Selesai sudah Persidangan Pegawai-Pegawai Kanan Tahun 2018 Jabatan Perikanan Malaysia (DOF) yang diadakan bermula 23 - 25 September 2018, bertempat di MAEPS Serdang Back to Top

Photos

Serdang : 25 September 2018

Selesai sudah Persidangan Pegawai-Pegawai Kanan Tahun 2018 Jabatan Perikanan Malaysia (DOF) yang diadakan bermula 23 - 25 September 2018, bertempat di MAEPS Serdang

Seramai 71 orang pegawai melibatkan semua Pengarah Bahagian, Pengarah Perikanan Negeri, Ketua-Ketua Cawangan dan Ketua-Ketua Unit hadir selama 3 hari persidangan ini berlangsung.

Sebanyak 14 Kertas Pembentangan melibatkan 7 Kertas Utama dan 7 Kertas Makluman telah dibentangkan dalam tempoh 3 hari ini. Dengan menggunakan sepenuhnya ruangan dan masa yang ada, dua mesyuarat penting juga sempat adakan di sini iaitu Mesyuarat Aquaculture Project Implementation (API) dan Mesyuarat Prestasi Perbelanjaan Pembangunan Tahun 2018 bersama semua PTJ.

Pemilihan tema persidangan pada tahun ini ‘Kelestarian Sumber Perikanan Menjamin Bekalan Makanan Negara’ adalah menetapi hasrat dan usaha kita untuk menjamin kecukupan bekalan makanan dan memenuhi permintaan dan ekspektasi rakyat, kumpulan sasar serta kepimpinan negara.

Persidangan pada tahun ini amat bermakna kepada semua pengurusan tertinggi DOF dan juga kepada beberapa orang barisan pengurusan atasan Jabatan yang akan bersara dalam tempoh terdekat seperti Puan Tan Geik Hong dan Puan Rohani Rose.

Penempatan pegawai berdasarkan kepakaran, kesesuaian dan kemampuan juga disusun semula untuk memberi perkhidmatan cemerlang seterusnya menyumbang kepada kejayaan dan visibiliti DOF demi memajukan industri perikanan negara.

Dengan ini, Persidangan Tahunan Pegawai Kanan Jabatan Perikanan bagi Tahun 2018 ditutup dan semoga berjumpa lagi di persidangan tahun hadapan.
Jabatan Perikanan Malaysia
Aras 1-6, Blok Menara 4G2,
Presint 4, 62628 Putrajaya

Pusat Panggilan 1Malaysia
(1MOCC) : 03-8000 8000
Faks : 03 - 8889 5490
E-Mel : hqhelp[at]dof[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian | Soalan Lazim | Bantuan | Peta Laman

Sesuai dipapar menggunakan IE 9.0, Firefox 3.0, Google Chrome 9.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768.
Sila klik disini untuk muat turun versi IE terkini dan muat turun Adobe Reader untuk melihat format PDF


Anda pelawat ke : 40623 Tarikh Kemaskini : 22-07-2019
Facebook Information FacebookFacebook adalah sebuah layanan jejaring sosial, pengguna dapat membuat profil pribadi, termasuk pemberitahuan otomatis ketika mereka memperbarui profilnya.     Twitter Information TwitterTwitter adalah layanan jejaring sosial dan mikroblog daring yang memungkinkan penggunanya untuk mengirim dan membaca pesan berbasis teks hingga 140 karakter, yang dikenal dengan sebutan kicauan (tweet).     Instagram Information InstagramInstagram adalah sebuah aplikasi berbagi foto yang memungkinkan pengguna mengambil foto, menerapkan filter digital, dan membagikannya ke berbagai layanan jejaring sosial, termasuk milik Instagram sendiri.     Youtube Information YoutubeYouTube adalah sebuah situs web berbagi video, situs ini memungkinkan pengguna mengunggah, menonton, dan berbagi video.     RSS Information RSSRSS adalah sebuah file berformat XML untuk sindikasi yang telah digunakan (di antaranya dan kebanyakan) situs web berita dan weblog. RSS digunakan untuk menyebar ringkasan tulisan terbaru di jurnal, artikel lengkap dan bahkan gambar dan suara.     QR Code Information Kode QRKode QR atau biasa dikenal dengan istilah QR Code adalah bentuk evolusi kode batang dari satu dimensi menjadi dua dimensi. Kode QR berfungsi bagaikan hipertaut fisik yang dapat menyimpan alamat dan URL.     Mobile Information Mobile WebMobile web bertujuan untuk mengakses layanan data secara wireless dengan menggunakan perangkat mobile seperti handphone, pda dan perangkat portable yang tersambung ke sebuah jaringan telekomunikasi selular.