Reset Setting
web2.jpg
default_bg.png
seam1.jpg
newbg3.jpg
W3C
Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
 
image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman

Album Kuala Terengganu ; 02 September 2018 : Lawatan rasmi YB Menteri Pertanian & Industri Asas Tani, YBhg Dato’ Haji Salahuddin Ayub ke Kuala Terengganu Back to Top

Photos

Lawatan rasmi YB Menteri Pertanian & Industri Asas Tani, YBhg Dato’ Haji Salahuddin Ayub ke Kuala Terengganu.

????Perjumpaan Bersama Ketua Jabatan/Agensi di bawah Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani Negeri Terengganu di Wisma Darul Iman 
1. Terengganu memiliki pantai terpanjang di Semenanjung iaitu 244 km dengan 14 muara sungai.
2. Pendaratan ikan di Terengganu sebanyak 50-80 ribu TM setahun dgn 6 jeti pendaratan & menyumbang 6% kepada pendaratan ikan Malaysia.
3. RM23juta diperuntukkan untuk kerja pengorekan mendapan muara di jeti perikanan Chendering.
4. Bantuan akan disalurkan secara terus kepada rakyat secara demokratik.
5. Mengamalkan beautiful values dan berintegriti di dalam Malaysia seperti negara EU dan Jepun.
6. Jaminan Elaun Sara Hidup Nelayan diteruskan tetapi akan jalankan pemutihan dengan memastikan nelayan benar-benar tulen. 
7. Harapan untuk transformasi nelayan ke laut dalam. 
8. Pertanian sumber rezeki dan bersama-sama memacu industri pertanian negara.

????Majlis Ramah Mesra Bersama Pemimpin Nelayan Negeri Terengganu di Pelabuhan LKIM Chendering. 
1. Kerajaan akan memastikan aset dan kekuatan mencukupi untuk tugas-tugas penguatkuasaan keselamatan perairan Terengganu.
2. Kerajaan akan berusaha untuk meningkatkan kehidupan nelayan. Persatuan Nelayan Kebangsaan - NEKMAT akan menjadi payung nelayan. 
3. MOA akan pastikan tiada penyelewengan dan rasuah demi meningkatkan kehidupan nelayan dan melaksanakan penambahkan serta atasi isu ketirisan.
Jabatan Perikanan Malaysia
Aras 1-6, Blok Menara 4G2,
Presint 4, 62628 Putrajaya

Pusat Panggilan 1Malaysia
(1MOCC) : 03-8000 8000
Faks : 03 - 8889 5490
E-Mel : hqhelp[at]dof[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian | Soalan Lazim | Bantuan | Peta Laman

Sesuai dipapar menggunakan IE 9.0, Firefox 3.0, Google Chrome 9.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768.
Sila klik disini untuk muat turun versi IE terkini dan muat turun Adobe Reader untuk melihat format PDF


Anda pelawat ke : 40623 Tarikh Kemaskini : 22-07-2019
Facebook Information FacebookFacebook adalah sebuah layanan jejaring sosial, pengguna dapat membuat profil pribadi, termasuk pemberitahuan otomatis ketika mereka memperbarui profilnya.     Twitter Information TwitterTwitter adalah layanan jejaring sosial dan mikroblog daring yang memungkinkan penggunanya untuk mengirim dan membaca pesan berbasis teks hingga 140 karakter, yang dikenal dengan sebutan kicauan (tweet).     Instagram Information InstagramInstagram adalah sebuah aplikasi berbagi foto yang memungkinkan pengguna mengambil foto, menerapkan filter digital, dan membagikannya ke berbagai layanan jejaring sosial, termasuk milik Instagram sendiri.     Youtube Information YoutubeYouTube adalah sebuah situs web berbagi video, situs ini memungkinkan pengguna mengunggah, menonton, dan berbagi video.     RSS Information RSSRSS adalah sebuah file berformat XML untuk sindikasi yang telah digunakan (di antaranya dan kebanyakan) situs web berita dan weblog. RSS digunakan untuk menyebar ringkasan tulisan terbaru di jurnal, artikel lengkap dan bahkan gambar dan suara.     QR Code Information Kode QRKode QR atau biasa dikenal dengan istilah QR Code adalah bentuk evolusi kode batang dari satu dimensi menjadi dua dimensi. Kode QR berfungsi bagaikan hipertaut fisik yang dapat menyimpan alamat dan URL.     Mobile Information Mobile WebMobile web bertujuan untuk mengakses layanan data secara wireless dengan menggunakan perangkat mobile seperti handphone, pda dan perangkat portable yang tersambung ke sebuah jaringan telekomunikasi selular.