Select Page

Pameran dan Pertandingan Anugerah Inovasi Jabatan Perikanan Malaysia Tahun 2022 pada 1 Jun 2022 di Akademi Perikanan Malaysia.

Home » Activities » Pameran dan Pertandingan Anugerah Inovasi Jabatan Perikanan Malaysia Tahun 2022 pada 1 Jun 2022 di Akademi Perikanan Malaysia.

1 June 2022

Program yang diadakan selama satu hari ini telah dirasmikan oleh YBrs. En. Mohd Mohtar bin Mahamud, Timbalan Ketua Pengarah Perikanan (Pembangunan) dan bertujuan bagi memberi pengiktirafan secara formal kepada warga Jabatan Perikanan dan juga sektor swasta termasuk pengusaha/penternak/nelayan,agensi,IPT dan lain-lain badan yang telah berjaya menghasilkan projek inovasi dalam bidang perikanan.Sebanyak 12 kumpulan penyertaan telah diterima melibatkan sembilan penyertaan bagi kategori Perikanan Terbuka dan tiga penyertaan bagi kategori Teknikal.Majlis turut dihadiri oleh Pengarah Bahagian Kejuruteraan, Pengarah Perikanan Negeri Terengganu, Pengarah Akademi Perikanan Malaysia, Pengarah Bahagian Pembangunan Akuakultur, dan Pengarah Bahagian Pengembangan dan Perpindahan Teknologi.

Logo Official Portal DOF